Chronisch hoesten

Hoesten is een zeer vaak voorkomende klacht waarvoor mensen naar een huisarts gaan. Meestal is het met medicijnen op te lossen. Soms is het gewoon even uitzieken. Maar als het hoesten na 8 weken nog niet over is, spreekt men van chronisch hoesten. 

Chronisch hoesten kan heel veel oorzaken hebben. De huisarts zal bekijken wat de oorzaak van het hoesten is. Soms is het nodig om naar een specialist te gaan (KNO-arts of longarts). Hoesten is voor de patient zelf erg vervelend. In sommige situaties is het onprettig en niet fijn om steeds te moeten hoesten (vergadering, begrafenis etc.) 
Als de oorzaak van het hoesten bekend is, kan er naar een oplossing gekeken worden. In veel gevallen adviseert de arts om met logopedie te starten.

Wat doet de logopedist?

De logopedist zal helpen door oefeningen voor de ademhaling te geven. Ook zal de patient leren om de hoestprikkel te kunnen onderdrukken. Door het vele hoesten kan het zijn dat de stembanden zijn aangetast. De stem klinkt dan hees. De logopedist zal dat ook stemtherapie geven. Voor meer informatie over stemtherapie kunt u kijken onder het kopje "heesheid".

Voor chronisch hoesten of gerelateerde klachten kunt u bij zowel Petra als Niky terecht. 

Deze therapie wordt op de volgende locaties aangeboden: Maasbree, Helden en Beringe.